Çam kozalağı genel olarak yılbaşında ya da günlük yaşantı da pek çok kişi tarafından bir süs eşyası olarak kullanılmaktadır. Kullanımı sık olan çam kozalağının sirkesinin yapımı oldukça basit olmaktadır. Bu çam kozalağı sirkesi için ilk olarak gerekli olan malzemeler şu şekildedir;
5 adet kırmızı elma, bir miktar çam filizi, andız kozalağı ve de çam kozalağı olmaktadır.
Sirke hazırlarken 5 adet kırmızı elma 4 e bölünür, bir miktar çam filizi eklenir ve ardından içerisine andız kozalağı ile birlikte çam kozalağı eklenmelidir. Tüm bu malzemeler kavanoz içerisine bölünerek koyulduktan sonrasında üzerine 3 tatlı kaşığı ya da 4 tatlı kaşığı bal eklenmelidir. Daha sonrasında ise kavanozun içinde yer alan malzemelerin tam olarak üstüne örtecek bir şekilde su ile kaplanması gerekmektedir. Böylece kavanoz bir köşede bekletilmeye alınır ve de sirke olması için beklenir.
Sirke haline geldikten sonra bu hazırlanan çam kozalağı karışımı çok çeşitli hastalıkların tedavisi için sık sık ve belirli ölçeklerde kullanılmalıdır. Buna ek olarak da çam kozalağı sirkesi mutlaka doktor kontrolü sağlanarak tüketilmesi gerekmekte olan bir ürün olmaktadır.
Yorum
Henüz hiç yorum yok.